+355 69 20 41 727   [email protected]
    User Login    Agent Login
Istanbul For 7 Days

 

6 Nights

Istanbul For 7 Days


Category: Europe Tours

Dita 1: Mberritja ne aeroportin e Ataturk. Marrja e transferes dhe akomodimi ne  hotel.

Dita 2: Tur I Stambollit.

Dita 3: Shetitje me anije ne Bosfor.

Dita 4: Bursa dhe shetitje me teleferikderi ne Malin Olympus(Uludağ)

Dita 5: Liqeni Sapanca, lugina Masakiye. Arratisja nga qyteti.

Dita 6: E Lire

Dita 7: Kthimi


 <
 • <
 • <
 • <
 • <

 • Dita 1:

   

  Mberritja ne aeroportin e Ataturk. Marrja e transferes dhe akomodimi ne  hotel The Byzantium 4*.

   

   

  Dita2: Tur I Stambollit.

   

  Pas mengjesit ne hotel, marim transferen dhe vijojmturin e  Stambollit pergjate gjithepjeses se pare te dites.

  Do kemi mundesi te vizitojme Muzeun Topkapi, Sheshin Sultanahmet dhe Xhamine Blu.

   

  Mbasditja e  lire.

   

  Dita 3: Shetitje me anije ne Bosfor.

   

  Ekskursionitradicional I Bosforit behet me anije përgjatë rrugës ujore që ndan Europën dheAzinë. Bregu është i veshur me vila të vjetra prej druri, pallate të mermerit,fortesa dhe fshatra të vegjël peshkimi.

  Gjatë ekskursionit ju do të kaloni pallatin madhështor Dolmabahçe, dhe më tej së bashku, parqet dhe pavionet perandorake të Yildiz Palace. Pergjate bregdetit  të këtij parku, është Pallati Ciragan, rreth 300 metra fasade mermeri per tu mbrojtur nga deti. Në Ortakoy artiste te shumte mblidhen çdo të diel për të shfaqur punën e tyrete  larmishme. Ortakoy është një simbol itolerancës me një kishë, një xhami dhe një sinagogë ekzistuese krah për krahpër shekuj me radhë.

  Murete qytetit te Stambollit, i cili u ndertua per te mbrojtur Kostandinopolin ( Stambollin e sotem) nga sulmet e shteteve fqinje dhe me vone sherbeu si kufi I pjeses historike te qytetit te vjeter.

  Golden Horn ( Haliç): Porti I vjeter i ndertuar ne periudhen Bizantine I cili e ndan gjirin europian ne dy. I rrethuar nga parqe antike te tulipaneve. Emri I vjen nga ngjyra qe mer uji gjate perendimit te diellit.

  Pazarie Erezave: I njohur ndryshe si pazari Egjyptian ku ajri eshte I mbushur me aromen joshese te erezave tendryshme.

   

  Dita 4: Bursa dhe shetitje me teleferik deri ne Malin Olympus(Uludağ)


  Pas mengjesit ne hotel marimtransferen dhe nisemi drejt kryeqyteit te pare Turk Burses, i cili ruan me semiri kulturen islame si dhe vete historine e Perandorise Otomane.

  Do të vizitojmë Xhaminë e Gjelbër dhe Mauzoleun e Gjelbër. Të dy janë të njohur përpllakat e gjelbërta që përdoren për dekorimet mbresëlënëse. Xhamia e Gjelbërpërfaqëson gjithashtu transformimin arkitektonik midis stilit Seljuk dhe stilitosman, më vonë forma e tij arkitekturore do të njihet si "Bursa Style"dhe do të përdoret gjatë ndërtimit të xhamive të tjera në Bursa.

  Xhaminë e Madhe, një formë e mrekullueshme historikee periudhës së hershme osmane. Rëndësia e saj qëndron në arkitekturën emirënjohur osmane të xhamisë. Xhamia e Madhe është e njohur edhe për burimin esaj të brendshëm që përdoret për abdesin ritual. Burimi është vendosur mirë nënnjë nga kupat e xhamisë, duke mbuluar dritën e qiellit dhe duke ndriçuarxhaminë. Drita e zbehtë gjithashtu shërben duke krijuar një ndjenjë tëfshehtësisë gjatë lutjes.

  KozaHan ishte qendra e tregtisë së mëndafshit të Bursadhe luajti një rol të rëndësishëm në promovimin e industrisë tekstile të Bursagjatë epokës së hershme republikane të Turqisë moderne.

   

  Dreka do të konsumohet ne Bursa në njërestorant me guzhine Otomane.

   

  Mbas drekes do marim Teleferikun perne malin Olympus ose Uludağ siçe quajmë në turqisht. Uludağ është i njohur  për turizëm dimëror dhe ski. Që nga epokaromake, ujërat e freskëta të Uludag përdoren për banjot dhe turizminshëndetësor. Ende sot, ka shumë hotele të vendosura në samitin për të akomoduarmysafirët që vizitojnë nga të gjitha anët e botës për skijimin.

   

  Dita 5: Liqeni Sapanca, lugina Masakiye. Arratisja nga qyteti.


  Udhëtim në Masukiye Sapanca dhe Kartepe,per tu arratisurnga zhurma dhe rremuja e qytetit. Shijojme natyren , cicerimat e zogjve,feshferitjen e degeve te pemeve.

   Liqeni ndodhet në mes të livadhitAdapazarai dhe Gjirit të Izmit. Është një zonë e rrethuar nga malet.

   

  Drekendo ta shijojme ne fshati Masukiye dhe me kuzhinë locale, tradicionale dheorganike shoqeruar nga gumezhitja e ujvarave .

   

  Dita 6: E Lire

   

  Dita 7: Kthimi

  Dite e lire deri ne orarin e marrjes se transferes e cila do ju percjelli deri ne aeroport.

   


  Category Sector Hotel Name
  4 Star Istanbul Istanbul (The Byzantium Hotel(Standard Double Room on Bed and Breakfast Basis ) OR Similar)

  SGL - SINGLE TRAVELLER  , SGL(SUPP) - SINGLE SUPPLEMENT  , DBL/TWIN - PER PERSON IN DOUBLE/TWIN SHARING  , TPL - PER PERSON IN TRIPLE SHARING  , QUAD - PER PERSON IN QUAD SHARING  , CWB - CHILD WITH BED  , CWOB - CHILD WITHOUT BED    

  Inclusion

  ü  6 nete akomodimi nehotel The Byzantium4* me mengjesine perfshire.

  ü  Turet si me poshte:

   

  ü  Tur I Stambollit. (ora 08:00-13:00)

  ü  Shetitjeme anije ne Bosfor. ( ora 08:00-13:00)

  ü  Bursadhe shetitje me teleferik perfshire dreken ( ora 08:00-20:00)

  ü  LiqeniSapanca, lugina Masakiye perfshire dreken (ora 08:00-18:00)

   

  ü  Transferat dhe hyrjet ashtu si jane te permendura ne program.

  ü  Taksat vendase dhe guida lokale profesionale

  ü  Transfera private nga aeroporti Ataturk.


  Detajeextra

   

  Cmimi I vlefshem per minimum 2 persona

  Femijet  nga0-2 vjec, falas

                 nga 3-6 vjec, paguajne 88 euro.

                 nga 7-12 vjec, paguajne 200 euro.

  Personi I trete ne dhome paguan 310 euro.

  Shtesa per transfera nga aeroporti Sabiha Gokcen: 30euro per person.


   

  Exclusion
  • Flight Ticket
  It's easy to reach us anytime.
  We're here for you.

  Let us know how we can help.
  +355 69 20 41 727
  We Work From
  Monday - Friday (09:00 - 18:00)
  Saturday (09:00 - 12:00)
  intours albania is active in the incoming and outgoing tourism segment, enjoying every year the dynamic growth.
     
  Newsletter
  Subscribe to our free newsletter for Exclusive Deals
  Contact Info
  Blv.''Bajram Curri'',Qendra Tregtare ETC, Shk.1, Ap.11/1,Tirane, Albania"
     
  +355 69 20 41 727
     
  [email protected]